(+385) 01 481 61 55
Promijenite veličinu slova: A- A A+

Projekti

Osigurajmo podršku socijalnoj uključenosti slijepih

„Osigurajmo podršku socijalnoj uključenosti slijepih“ projekt je financiran od strane Europskog socijalnog fonda čijom se provedbom osigurava socijalna uključenost 12 slijepih osoba te se unaprjeđuje kvaliteta njihovih života u razdoblju od 24 mjeseca na području grada Zagreba. S provedbom se započelo u lipnju 2019. Ukupna vrijednost projekta je 498.212,00 kuna.

Uslugom videćeg pratitelja nastoji se umanjiti svakodnevne probleme slijepih osoba koje nisu samostalne u kretanju. Osobe uključene u Projekt različite su životne dobi, od mladih u 30-im godinama, pa sve do onih treće životne dobi. Iz toga proizlaze i njihove specifične potrebe. Podrška se ostvaruje kroz različite aktivnosti kao što su odlazak u javne institucije/ustanove, obavljanje administrativnih poslova, društvene aktivnosti, odlazak kod liječnika.

Cilj je ove usluge omogućiti slijepim osobama pristup informacijama, smanjiti negativne posljedice na području izoliranosti i socijalnog funkcioniranja, potaknuti interese i traženje novih područja interesa, organizacija slobodnog vremena, poticanje socijalnog kontakta i druženja, emocionalno osnaživanje i poticanje samopoštovanja te aktivno participiranje u lokalnoj zajednici.

Na provedbi projekta zaposlene su i dvije osobe, voditeljica projekta Ivana Kontošić i videći pratitelj Vesna Iskra. Kontakt mail za više informacija i.kontosic@psivodici.hr ili udruga@psivodici.hr

 

Korisni linkovi:

Europski strukturni i investicijski fondovi

Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali