(+385) 01 481 61 55
Promijenite veličinu slova: A- A A+

Aktualno

Darujmo djeci kazalište – nastavak Projekta, Centar za kulturu Trešnjevka

Projekt "Darujmo djeci kazalište", ideja je i koncept što ga je osmislila gđa Vesna Hrvoj, te tijekom 8 godina zajedno s koordinatoricom Jasnom Doležal i timom Zagrebačkog kazališta lutaka provodila.     

Prekinut je prije godinu i pol dana, a u godinama izvedbe publici su podarili preko 300 predstava. Sve su ih izvodili klinci dječjih vrtića Grada Zagreba, a kreirale i s njima uvježbale njihove vrijedne TETE. Uz bogatstvo ideja i sadržaja, uvijek je tu bilo velikih uzbuđenja i veselja. Također su učili roditelje i bake, da ih vode u kazalište, da će tu zajedno doživjeti svijet mašte, igre, glazbe i veselja. Osim toga, Projekt od početka ima i humanitarnu dimenziju. Naime, prihod od karata uvijek je bio usmjeren različitim udrugama koje skrbe o djeci s teškoćama u razvoju.

Hrvatska udruga za školovanje pasa vodiča i mobilitet bila je počašćena uključenošću u tu humanitarnu dimenziju tijekom tri godine Projekta.  Bio je to proces uzajamnog učenja, roditelji i djeca o ulozi terapijskih pasa u životu njihovih vršnjaka s različitim razvojnim teškoćama, a mi iz Udruge uživali smo u bogatstvu predstava što su ih izvodili.

Prije mjesec dana iznenadili su nas pozivom i obavijesti da nas uključuju u nastavak projekta "Darujmo djeci kazalište", ovaj puta u kulturnom centru Trešnjevka.

Do početka ljeta ove godine izvest će preko 30 predstava, što će ih dječji vrtići grada Zagreba kreirati zajedno s njihovim odgojiteljicama.

U subotu na Valentinovo, ovogodišnji ciklus predstava svečano su otvorila djeca Dječjeg vrtića Sunčana uz prisustvo brojnih roditelja, odgajatelja, te uzvanika iz Gradskog ureda za odgoj, obrazovanje, kulturu i šport kao pokrovitelja i Ministarstva znanosti, kulture i sporta RH.

Posebni su gosti bili naši labradori, budući psi pomagači kojima je Mišo Doležal kao autor posvetio pjesmu „Najbolji moj prijatelj“ kao himnu projekta "Darujmo djeci kazalište".

Pozivamo sve, posebno Zagrepčane i prijatelje iz okolice da se svake naredne subote upute u Centar za kulturu Trešnjevka, gdje će zajedno sa svojim klincima uživati u predstavama, te na  taj način pomoći da Udruga nekom djetetu učini djetinjstvo veselijim, a terapijski pas unaprijedi njegov razvoj.

 

Iz arhive
Konferencija „Iskorak u...
Razvoj mobilne podrške...
Prijave kandidata za edukaciju
Testiranje i odabir pasa...
Širenje usluge...
Trogodišnji program...
HUMANOST NEMA GRANICE
Važna obavijest
Provedena interna...
Održana početna...
Provedbeni sastanak
Dodijeljena četiri psa
Potpisan Ugovor o dodjeli...
Druga godina provedbe...
Seminar obitelji korisnika...
VAŽNA OBAVIJEST
Seminar korisnika pasa...
Najava Seminara korisnika...
Tjedan kulture Japana u...
Zahvala sponzorima i...
10. Rodina mliječna...
Programi i projekti
Djeca prijatelji životinja
Projekt "Paws for ability"
Institucionalna podrška...
Naših pet za bolji svijet
Animal Assisted Therapy...
SVIBANJ - MJESEC DARIVANJA
„Svjetlo i tama pričaju...
Seminar obitelji korisnika...
Trogodišnji program...
"Svjetlo i tama pričaju"
HUMANITARNI KONCERT U...
EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI
NAJAVA AKTIVNOSTI
PROTEKLE AKTIVNOSTI
OTVORENJE NOVOG RADNOG...
DAN PRIJATELJSTVA LJUDI I PASA
PODIZANJE SVIJESTI DJECE I...
ZAVRŠNA PRIREDBA PROJEKTA...
OLIVER I LU
DRUGA GODINA TROGODIŠNJEG...
SEMINAR OBITELJI KORISNIKA...
PAS POMAGAČ – OD OSMIJEHA...
Zahvala japanskom...
Pokroviteljstvo nad...
IGDF Seminar: Emerging...
ZAHVALA DONATORIMA
Pogled u tamu
Nažalost, niz preranih...