(+385) 01 481 61 55
Change font size: A- A A+

Activity

AAT RADIONICA - MELISSA WINKLE

Hrvatska udruga za školovanje pasa vodiča i mobilitet kao začetnik ideja o uključivanju školovanih pasa u terapijske postupke u našoj zemlji, te kao članica svjetske organizacije Animal Assisted Intervention International, nizom interaktivnih radionica želi proširiti znanja i vještine stručnjaka koji djeluju u ovom području. U suradnji s predavačicom Melissom Winkle (PREDSJEDNICOM aaii),  organizirana je trodnevna radionica pod nazivom „Animal Assisted Therapy“. Cilj ove radionice bio je educirati stručnjake koji provode ili sudjeluju u AAT aktivnostima. Sudionici su dobili uvid u različite mogućnosti uključivanja terapijskih pasa u rad s klijentima te kako savladati vještine treninga koje su potrebne  zaovaj oblik uključivanja u različite vidove terapija. Poseban dio radionice bio je usmjeren na poštivanje standarda profesionalne prakse propisane od strane međunarodne krovne organizacije Animal Assisted Intervention International (AAII).

Tematske cjeline radionica u koje su ravnopravno sa stručnjacima bili uključeni i školovani terapijski psi, osmislila je i provela Melissa Winkle, terapeutkinja bogatog profesionalnog iskustva koja više od 10 godina u svojoj Klinici u New Mexicu, SAD, uključuje terapijske pse u rad s klijentima. Na taj način je oko 40 stručnjaka iz europskih zemalja, zemalja iz našeg okruženja i Hrvatske imalo priliku steći nove vještine i znanja u aktivnostima usmjerenima prema klijentima sa teškoćama senzorne percepcije, motorike,  kognitivne integracije…

Radionica se provodila kroz interaktivne prezentacijske postupke, uključivanjem nekoliko školovanih terapijskih pasa. Sudionici su bili podijeljeni u grupe te su aktivnim sudjelovanjem razvijali različite strategije i postupke usmjerene u razvoj aktivnosti s klijentima s teškoćama senzorne percepcije i obrade, motoričkog funkcioniranja, kognitivne integracije i različitih psihosocijalnih komponenata. Na taj su način i stručnjaci i psi učili i usvajali vještine potrebne za razvoj aktivnosti s klijentima.

Povratne informacije uključenih u radionicu, vidljive iz evaluacijskih lista, vrlo su pozitivne. Polaznici radionice navode da su dobili nove informacije o mjerenju ishoda AAT/AAA, shvatili važnost planiranja rada sa svakim klijentom, dobili nove uvide, puno novih informacija i znanja. Praktične vježbe smatraju vrlo korisnim, a cijela radionica je za njih bila vrlo poticajna što im daje veću sigurnost i fleksibilnost u radu.

Iz arhive
Konferencija „Iskorak u...
Razvoj mobilne podrške...
Prijave kandidata za edukaciju
Testiranje i odabir pasa...
Širenje usluge...
Trogodišnji program...
HUMANOST NEMA GRANICE
Important Notice
Internal evaluation of the...
Održana početna...
Provedbeni sastanak
Dodijeljena četiri psa
Potpisan Ugovor o dodjeli...
Druga godina provedbe...
Seminar obitelji korisnika...
VAŽNA OBAVIJEST
Seminar korisnika pasa...
Najava Seminara korisnika...
Tjedan kulture Japana u...
Zahvala sponzorima i...
10. Rodina mliječna...
Programi i projekti
Djeca prijatelji životinja
Project "Paws for ability"
Institucionalna podrška...
Naših pet za bolji svijet
Animal Assisted Therapy...
SVIBANJ - MJESEC DARIVANJA
„Svjetlo i tama pričaju...
Seminar obitelji korisnika...
Trogodišnji program...
"Svjetlo i tama pričaju"
HUMANITARNI KONCERT U...
EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI
NAJAVA AKTIVNOSTI
PROTEKLE AKTIVNOSTI
OTVORENJE NOVOG RADNOG...
DAN PRIJATELJSTVA LJUDI I PASA
PODIZANJE SVIJESTI DJECE I...
ZAVRŠNA PRIREDBA PROJEKTA...
OLIVER I LU
DRUGA GODINA TROGODIŠNJEG...
SEMINAR OBITELJI KORISNIKA...
PAS POMAGAČ – OD OSMIJEHA...
Thank you Embassy of Japan...
Pokroviteljstvo
IGDF Seminar: Emerging...
ZAHVALA DONATORIMA
Pogled u tamu
Nažalost, niz preranih...